zlato²

Judo klub Dubrovnik lip 2, 2011 Komentari isključeni za zlato²

IVANA I MATEJ PRVACI HRVATSKE U JUDU

 

Judo klub Dubrovnik nastupio je na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i seniorke, te na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje, zajedno održanom 29.05.2011. godine u Zagrebu . Judo klub Dubrovnik  ponovo je ostvario odličan rezultat; osvojena su dva naslova Prvaka Hrvatske.

U konkurenciji mlađih seniorki Ivana Šutalo postala je prvakinja Hrvatske, pobijedivši četiri borbe ipponom. Ovim naslovom Ivana, je u ovoj godini osvojila trostruku titulu prvakinje Hrvatske.(nakon osvojenog seniorskog i juniorskog zlata).

U konkurenciji mlađih kadeta prvak Hrvatske postao je Matej Raguž u kategoriji +73 kilograma.

Do borbi za finale došli su Petar Puljić, Marijana Bjelopera i Antonio Đerek, koji su na kraju osvojili plasmane od petog mjesta.

Ivanu Šutalo idući vikend očekuje nastup na juniorskom TOP kupu u Leibnitzu, nakon čega kreće na pripreme za Europsko i Svjetsko prvenstvo.

 

VRH SVJETSKE I EUROPSKE JUDO FEDERACIJE U DUBROVNIKU


 

Judo klub Dubrovnik i Hrvatski judo savez organizirali su Europski judo seminar za suce i trenere koji se održao 20. i 21.05. 2011. godine u Dubrovniku. Na seminaru je sudjelovalo 90 polaznika odnosno , 68 sudaca i 22 trenera,  iz 46 država. Među sudionicima seminara bili su i nositelji olimpijskih i svjetskih medalja od kojih treba istaknuti Ezia Gambu, bivšeg Olimpijskog prvaka iz Atene 2004. godine, Zuraba Zviadauria i Richarda Trautmana osvajače medalja sa Olimpijskih igara (Barcelona 1992. i Atlanta 1996., oba puta brončana medalja). Predstavnike Europske judo federacije i svjetske judo federacije primili su gradonačelnik Andro Vlahušić i župan Nikola Dobroslavić koji su prepoznali vrijednost ovog judo seminara.

Također, seminar u Dubrovniku uveličali su svojim dolaskom predsjednik Svjetske judo Federacije Marius Vizer, predsjednik Europske judo federacije Sergey Soloveychik, dopredsjednik Europskog judo saveza Daniel Lascau, predsjednik sudačke komisije Svjetske judo federacije Juan Barcos, predsjednik sudačke komisije Europske judo federacije Jan Snijeders,te  Laslo Toth- financijski direktor Europskog judo saveza

U odličnoj atmosferi seminara, svih 90 polaznika uživalo je u odličnom vremenu te u praktičnom dijelu seminara koji se odvijao na otvorenom. Glavni ciljevi seminara bili su suradnja sa trenerima i natjecateljima, objašnjenje i primjena trenutnih judo pravila te zajednički cilj za Olimpijske igre u Londonu 2012 .

 

KUP KAŠTELA 2011

 

 

Judo klub Dubrovnik nastupio je 21.05.2011. godine na 11. Međunarodnom judo turniru Kaštela 2011. i osvojio ukupno 4 medalje.

Zlatnu medalju osvojili su Teo Dadić i Matej Raguž, srebrnu medalju osvojio je Andrija Puljizević i brončanu medalju osvojio je Želimir Radić.Slijedeći vikend, Judo klub Dubrovnik očekuje nastup na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i mlađe seniorke, te za mlađe kadete i mlađe kadetkinje koje će se održati u Zagrebu.

slike su dodane pod multimedija!!

Komentari su zatvoreni.